Work continues on the upper parking lot, which will be paved with gravel for use by library patrons. That should be completed soon, and offer additional spaces for library visitors. Sewer line work continues, affecting the right turn lane from Saltzman and parking in the lower parking area. The construction crew is working hard to stay on schedule and keep parking available as much as possible.

The contractor will begin laying sewer lines along the fence separating the lower parking lot from the building site. They will do a section, then fill it and repeat until done.  Some parking spaces on the lower level may be temporarily blocked but a flagger will be onsite to keep traffic moving. After September 9th, further pipe work will temporarily affect parking in the upper parking lot in the southwest corner near the stairs.

Earlier this year, the 1960s-era Milltowner I shopping center was demolished to make way for a new complex of retail and office buildings due for occupancy in 2020. The library will be staying the same, but will receive an updated and expanded parking lot with new landscaping. The development was designed by Pioneer Design Group for Bales/Findley, LLC.

Current known tenants include an expansion site for the Sunset Athletic Club; other businesses and tenants to be identified in the future. Leasing information available from Neville & Butler.

Older News

The contractor will begin laying sewer lines along the fence separating the lower parking lot from the building site. They will do a section, then fill it and repeat until done.  Some parking spaces on the lower level may be temporarily blocked but a flagger will be onsite to keep traffic moving. After September 9th, further pipe work will temporarily affect parking in the upper parking lot in the southwest corner near the stairs.

Illustration of new two-story buildings, arcade and pedestrians on the sidewalk showing design of new shopping center at NW Cornell and Saltzman, Portland, OR

Design View – west edge of new Milltowner One development by Pioneer Design Group